Feedback

Ris/Ros

Vi ved vi kan gøre det bedre, men vi har brug for din hjælp.

Har du Ris/Ros til en eksisterende funktion eller har du en ide eller til en ny funktion på siden, så er du meget velkommen til at sende den til os.

E-mail: (Valgfri)

Besked:
Send
Brugernavn:
Adgangskode:  
Automatisk login:  Få klart svar om hestepas

Få klart svar om hestepas
”jeg endte i en gevaldig diskution med Lone i går...
hun fortalt en pige i stalden at alle heste ifølge en EU lov skal være, brænde-, fryse- eller chipmærket...”
Distutionerne har været mange rundt omkring i staldene efter der er blevet indført nye regler omkring hestepasset. Der kan være forviringe omkring selve hestepasse hvad man konkret skal gøre om ikke minds omkring transport om hestepasset også er nødvendigt her. Vi vil i denne artikel forsøge at gøre det nemt og forståeligt hvad du skal gøre for at få et hestepas og hvad det dækker over.

Vigtige datoer
Fra d. 1. januar 2010 skal alle heste i Danmark have et hestepas med medicinsider, alt afhængig hvornår din hest er født eller bliver født er der nogle forskellige datoer som er vigtige.
Heste, der er født mellem d. 31/12-2005 og 31/12-2009, skal have hestepas senest d. 31. December 2010.
Heste, der er født mellem 31/12-2001 og 31/12-2005, skal have hestepas senest d. 1. Juli 2011.
Pr. 31 December 2011 kræves der registrering og hestepas til alle heste i Danmark.
Her er det vigtigt at du får ombyttet dine gamle grønne ID-beviser og blå stamtavler til de nye opdateret hestepas. Når man skal have lavet et hestepas skal hesten være chippet eller brændemærket med cifre.

Medicinsider
Alle hestepas skal indeholde medicinsider. Hvis du ikke har medicinsider i din hests pas skal du sørge for at få det opdateret. Videnscenter for Landbrug kan hjælpe med at få passet opdateret ( du kan læse meget mere på www.hestepas.dk )samt give vejledning hvis der er spørgsmål du er i tvivl om. Bemærk dog hvis din hest er en islandsk hest skal det opdateres hos Dansk islandshesteforening.
Tidsfrister for opdatering med medicinsider følger de ovennævnte frister, men du kan finde bestillingsformular samt vejledning på www.hestepas.dk ( formularen koster 87,50 kr. )

Salg og ejerskift af hest
Hvis du sælger din hest skal du sørge for at få registreret ejerskiftet inden der er gået 30 dage. Måden du går dette på er ved at sende det originale ejercertifikat underskrevet både af køber og sælger ( prisen for ejerskift er 95 kr. )

Hvis din hest dør
Desværre kan det være din hest dør og her er der også nogle regler du skal tage højde for. Inden der er gået 30 dage fra dødsfaldet skal det anmeldes og passet skal sende ind til Videncentret for Landbrug. Hvis hesten bliver aflivet på slagteri sørger de for at anmelde dødsfaldet.
Få mere at vide...

Vi håber du er blevet lidt mere klog omkring hvad hestepas er, men hvis du vil vide mere kan du gå ind på www.hestepas.dk eller tage kontakt til Videncentret for Landbrug.
Videncentret for Landbrug
Agro Food Park 15
Skejby,
DK 8200 Århus N

Tlf. 8740 5000
Fax. 8740 5010

E-mail: vfl@vfl.dk

Tilbage

Kommentarer

Preben Bonde
28-11-2012 20:01:08
hej kan jeg k

Skriv en kommentar...

Navn: *
E-Mail:
(Vises ikke til andre. Få en e-mail ved svar.)
Kommentar: *
Tilføj kommentar