Feedback

Ris/Ros

Vi ved vi kan gøre det bedre, men vi har brug for din hjælp.

Har du Ris/Ros til en eksisterende funktion eller har du en ide eller til en ny funktion på siden, så er du meget velkommen til at sende den til os.

E-mail: (Valgfri)

Besked:
Send
Brugernavn:
Adgangskode:  
Automatisk login:  Hestetrænings Tips - Kend Dine Hestes Lyde og Kropssprog

Ligesom i alle forhold mellem mennesker, er kommunikation meget vigtigt. Sådan er det også med heste. I og med at mennesket er mere intelligent end hesten, er det vigtigt at du, som ejer, gør en stor indsats i at lytte og forstå hvad det er, din hest prøver at sige.

Selvfølgelig kan heste ikke tale, men de kan lave lyde, og har kropssprog. Som hestetræner, er det vigtigt at du ved hvad disse lyde og dens kropssprog betyder.

For at give dig nogle gode hestetræningstips på området, skal du bare læse videre.


  • Vrinske: Dette er den mest populære hestelyd, dette kan betyde at hesten er nervøs eller selvsikker. Denne lyd, er som regel brugt i sammenhæng med en bevægelse. Hvis hesten bevæger sig febrilsk imens den vrinsker, er den højst sandsynligt nervøs over noget. Hvis ikke, er den selvsikker. Hvis en gruppe af heste vrinsker på samme tid, betyder det at de har set noget mærkeligt.
  • Fnyser: Dette betyder som regel at hesten er bage for noget, men kan også betyde at den er opstemt.
  • Sukkende: Præcis ligesom mennesker, sukker heste også. Dette betyder, som hos mennesker, at hesten er afslappet og rolig.
  • Hoved holdt højt/lavt: Har hesten hoved holdt højt, betyder det at den er nervøs. Er hestens hoved holdt lavt, betyder det at den er afslappet og rolig. Én af de vigtigste træningstips til heste er, at lære den hvorledes den skal bøje sit hoved.
  • Afslappede/spidse øre: Øre fortæller også en masse omkring hesten opførsel og humør. Spidse øre, betyder at hesten ikke er klar til at lytte eller træne, mens afslappede øre, som regel betyder at hesten er afslappet og klar til træning.


Disse tips er vigtige, så du, som træner, kan kommunikere godt med din hest.Tilbage

Kommentarer

vicki
16-05-2014 9:34:48
At vrinske kan ogs

Skriv en kommentar...

Navn: *
E-Mail:
(Vises ikke til andre. Få en e-mail ved svar.)
Kommentar: *
Tilføj kommentar